Marmaray 29 Ekim'de Hizmete Giriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi`nde sona gelindiğini belirterek, "Bu projeyle günde 1,5 milyon İstanbullu iki kıta arasında 4 dakikada geçiş yapabilecek" dedi.

Gündem 14.07.2013 11:04:19 0
Marmaray 29 Ekim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi`nde sona gelindiğini belirterek, "Bu projeyle günde 1,5 milyon İstanbullu iki kıta arasında 4 dakikada geçiş yapabilecek" dedi.

Yıldırım, Ekovitrin Dergisi 12. Yılın Starları Ödül töreninde yaptığı konuşmada, 10 yılı aşkın süredir bakanlık yaptığını anımsatarak, bunun adının istikrar olduğunu, istikrarın bir ülke için ne anlama geldiğini Türkiye`nin bütün milletlerden daha iyi bildiğini kaydetti. 

Güçlü siyasi irade ve iktidarların Türkiye`ye çok şeyler kazandırdığını milletin yaşayarak gördüğünü ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Hükümetimiz, milletimizin Türkiye`ye sağladığı sağladığı güçlü destek ile yılların getirdiği sorunları çöze çöze dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Göreve geldiğimde Bakanlığın tarihine bir baktım ve gördüğüm manzara ürkütücüydü. Bakanlıkta görevde kalma süredeleri ortalama 8 aydı. Alt yapı gibi ülkeyi geleceğe taşıyan projeleri hiçbir bakan ne kadar kabiliyetli olursa olsun 8 ayda yapması mümkün değil. 8 ayda tebrik alır, brifing alırsınız. Ondan sonra vedalaşma zamanı gelir."

Türkiye`nin 150 yıllık rüyası Marmaray`ın Sultan Abdülmecid`in hayal ettiği, Sultan Abdulhamit`in projelerini hazırlattığı proje AK Parti iktidarına nasip olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, "Projede sona yaklaştık. 29 Ekim`de İstanbullularla buluşacak. Marmaray iki kıtayı boğazın 60 metre derinliğinden birleştirecek" diye konuştu.

Marmaray Projesiyle günde 1,5 milyon İstanbullu`nun iki kıta arasında 4 dakikada geçiş yapabileceğini vurgulayan Bakan Yıldırım, bu proje aynı zamanda İstanbul`un tarihini de gün ışığına çıkardığını, İstanbul`un bilinen tarihinin 6 bin yıldan 8 bin 500 yıla Marmaray Projesi sayesinde kavuştuğunu aktardı. 

"Marmaray İpek Yolu`nun demirden bir halkası"

Yıldırım, Marmaray Projesi`nin doğu ile batıyı birleştiren tarihi İpek Yolu`nun modern mühendislik teknolojisiyle birleştiren demirden İpek Yolu`nun bir halkasını teşkil ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kardeş Azerbaycan ile Türkiye arasındaki önemli bağlardan biri de Marmaray Projesi oluşturuyor. Kafkas, Orta Asya bölgesi Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi Azerbaycan ile Türkiye arasında kesintisiz ulaşımı sağlayan en önemli projelerden biridir. Bu proje de bitme aşamasına gelmiştir. Şahdeniz ve TANAP projesi doğu ile batı arasında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli projelerdir."

"Herkes artık gazeteci oldu"

Yıldırım, Türkiye`nin son 10 yılda 3 kat büyüdüğüne, bir önceki 10 yılda yüzde 43 yani yarım kat bile büyüyemediğine dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Şu anda herkesin elinde akıllı cihaz var. Artık herkes iletişimci, gazeteci oldu. Türkiye iletişimde Afrika seviyelerinden Avrupa`nın ilk 5, dünyanın ilk 12 ülkesinden biri oldu. THY ve DHMİ`nin bu törende ödül alması tesadüf değil. Ramazan ayı içerisinde ülkemize 3 tane havalimanı kazandırdık."

Ödüller sahiplerini buldu

Türkiye`de 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Cumhuriyetlerinde 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 10 Yılın En Başarılı Bakanı Binali Yıldırım, Yılın Bakanı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız oldu.

 10 Yılın En Başarılı İşadamı Ali Ağaoğlu, 10 Yılın En Başarılı Kamu Kuruluşu Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) seçildi. Törende, yılın işadamı, sanayicisi, meslek örgütü, markası, şirketi, bankası, bürokratı gibi 35 ayrı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

 ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL



23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00